In Diary, Lifestyle

2020 Goede voornemens

 

Het is weer zover. Een nieuw jaar voor nieuwe voornemens. Voorheen legde ik mij doelen heel hoog die bijna niet haalbaar zijn. Maar zijn mijn nieuwe voornemens wel haalbaar? Bepaal zelf maar.

 

Mijn eerste voornemen is ontbijten en avondeten aan tafel. Klinkt misschien raar maar mijn ontbijt nuttig ik in bed of op het werk achter de PC en avondeten altijd op de bank. In de ochtend gaat de wekker en dan blijf ik een halfuur liggen. Kijk ik wat op mijn telefoon, ga uit bed maak ontbijt en ga weer terug in bed om te eten. Of blijf lui dat ik heel lang blijf liggen en dat ik geen tijd meer heb en daardoor ontbijt achter mijn bureau op het werk. Na mijn werk plof ik op de bank zet de tv aan en eet.  Door mijn productiever te voelen en bewuster te zijn van het eten wat ik neem wil ik aan tafel zitten zonder tv of iets. Wel een muziekje op de achtergrond anders is het ook zo saai. Het zal wennen zijn maar denk dat dit een voornemen is die zeker haalbaar is.

 

Mijn tweede goede voornemen. Minder TV/Netflix/Videoland/YouTube kijken. Nu besteed ik al mijn vrije tijd hier aan. Tussendoor doe ik mijn huishouden. Tijdens de afwas, het stofzuigen en opruimen staat er altijd wel een aflevering of vlog aan. Voor ik naar het werk ga kijk ik altijd wel een YouTube filmpje ALTIJD. Iedereen om mij heen maken er zelf grapjes over.  Dat ik zoveel thuis ben maakt mij niet uit, want ben een huismus. Wat ga ik dan in die tijd doen? Ik wil meer gaan lezen. Voornamelijk informatieve boeken, over voeding/mindset. Dingen die mij interesseren. Maar ik blijf uiteraard films en serie kijken want ik houd er gewoon van.

 

Mijn derde goede voornemen. Is een standaard die veel mensen hebben: gezonder eten en meer sporten. Ik noem het specifiek niet afvallen. Omdat ik mij eerst wil concentreren op het gezonde eten. En wanneer dat gebeurd ben ik er vanaf overtuigd dat ik hierdoor ga afvallen. Het tweede puntje is sporten. Ik sport al veel, al valt dat de laatste weken beetje tegen. Ben gestopt met personal training en doe voortaan groepslessen die gegeven waar ik  jaren personal training heb gehad. Mijn voornemen is op min. 2 keer per week te gaan maar het liefst 3 a 4 keer per week. Voorheen zei ik alles af en ging sporten voor. Nu wil ik het goed gaan combineren dat ik voor beide tijd heb. Wel heb ik een goede combinatie gevonden na een 8 uur durende werkdag ga ik meteen door sporten. Ja dat is een lange dag maar als ik eerst naar huis ga en dan nog moet gaan sporten is het soms lastiger om weer te gaan. En nu na zo lange dag is het heel fijn om te douchen en lekker te relaxen. Dus dit houd ik erin.

 

Mijn vierde goede voornemen. Wil dit jaar minimaal 2x naar het buitenland. Ik hou van reizen maar doe het te weinig. Wanneer ik aan reizen denk, gaan mijn gedachte naar een verre reis. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Er is zoveel moois dichtbij. Alleen al in Nederland. Mijn eerste reis is geboekt, samen met mijn twee lieve vriendinnen een weekend weg. Mijn tweede is nog niet bekend maar die gaat zeker komen.

 

  Mijn vijfde en tevens laatste goede voornemen. Is iets wat ik al vaker heb benoemd en zeg vanaf nu ga ik het ook echt doen. En dat is doen op Instagram en mijn site wat ik wil. Dit zeg ik zo vaak maar doe het nooit uit onzekerheid. Maar nu ik eind 2019 30 jaar ben geworden is het nu dan toch echt tijd om gelukkig te zijn en te doen wat ik wil.

 

Zijn het veel voornemens? Dat kan. Maar al deze voornemens komt bij een punt en dat is mijn eigen geluk. Zijn ze haalbaar? Ja naar mijn mening wel! Lukt het in een week? Nee! Maar gelukkig bestaat 2020 niet uit een week. Ik ga er een mooi jaar van maken, hopelijk jij ook!

Deel jou voornemens met mij. Wie weet kunnen wij elkaar steunen om het te halen. En maken wij er samen een mooi jaar van.

 

xoxo Sascha

RECENTE BERICHTEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER